Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lyxig oxfilépasta
En lyxig oxfilépasta är perfekt till fredagens extra goda middag eller när du vill bjuda gästerna på något riktigt gott. Pastan vänds ner i en krämig sås med kantareller, dijonsenap och färska örter. På med nystekt oxfilé och rikligt med färskriven parmesan. Servera direkt!
Gör såhär
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär köttet i 2 cm stora kuber. Ansa svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Bryn köttet ca 1 min i hälften av smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg åt sidan på ett fat.
- Fräs svamp, lök och vitlök i resterande smör på medelvärme 3-4 min. Rör ner grädde, mjölk, fond, soja och senap. Sjud 5-6 min.
- Blanda nykokt pasta med såsen. Vänd ner oxfilén och strö över hackade örter och toppa med nyriven parmesan.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilépasta
Ingredienser
4 personer
400 gram pasta av valfri sort
300 gram oxfilé
150 gram trattkantareller
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
50 gram Svenskt Smör från Arla® ekologiskt
Salt och svartpeppar
3 dl Arla Ko® vispgrädde
1 dl Arla Ko® Eko standardmjölk
1 msk oxfond
1 msk japansk soja
1 tsk Dijonsenap
Färsk gräslök och persilja, hackade
2 dl Parmesanost, nyriven