Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Marinerad fläskfilé
Honung, vitlök och chili sätter smak på marinaden som passar fint till grillad fläskfilé. Marinera fläskfilén över natten innan du lägger den på grillen. Servera med grillad mango och en syrlig grillsås med smak av chili och lime.
Gör såhär
- Putsa fläskfilén. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Låt fläskfilén ligga i marinaden minst 4 tim, gärna över natten.
- Salta och peppra köttet, grilla ca 8 min på varje sida.
- Dela mangon och skär bort kärnan. Dela lime och chili. Grilla mango, lime och chili samtidigt som fläskfilén.
- Pressa saften från den grillade limen och blanda med matyoghurt. Strimla den grillade chilin. Blanda matyoghurten med chili och koriander, smaka av med salt och peppar.
- Servera fläskfilén med den grillad mangon, såsen och en sallad eller till ugnsrostad potatis
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Marinerad fläskfilé
Ingredienser
4 personer
Tillagnignstid: 30 minuter
500 gram fläskfilé
1 dl soja
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk flytande honung
1 hackad vitlöksklyfta
1 skivad röd chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 mango
1 lime
1 röd chili
2 dl Arla Köket® Turkisk yoghurt
1/2 dl hackad färsk koriander
Salt och peppar