Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Oxfilé med kantarellsmör
Perfekt stekt eller grillad oxfilé serverad med kantarellsmör som ger ljuvlig smak av svamp och doft av skog.
Gör såhär
- Stek svampen i 1 msk av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat in.
- Tillsätt rosmarin och fräs ytterligare ca 2 min. Låt kallna.
- Kör svampen i en matberedare med övriga ingredienser.
- Lägg det mixade smöret på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Låt ligga i kyl att stelna minst 1 tim.
- Skär köttet i 4 tjocka skivor.
- Grilla köttet eller stek det i smör i en stekpanna ca 3 min per sida.
- Servera köttet med kantarellsmör, sallad och bakad potatis fylld med riven Kvibille cheddar.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med kantarellsmör
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
600 g oxfilé
Arla® Svenskt Smör
Kantarellsmör
2 dl kantareller
125 g Arla® svenskt smör
1/2 msk rosmarin
1 msk citronsaft
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Riven Kvibille® cheddar 6 mån