Recept

Oxfilé med kantarellsmör

Perfekt stekt eller grillad oxfilé serverad med kantarellsmör som ger ljuvlig smak av svamp och doft av skog.

Gör såhär

  1. Stek svampen i 1 msk av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat in.
  2. Tillsätt rosmarin och fräs ytterligare ca 2 min. Låt kallna.
  3. Kör svampen i en matberedare med övriga ingredienser.
  4. Lägg det mixade smöret på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Låt ligga i kyl att stelna minst 1 tim.
  5. Skär köttet i 4 tjocka skivor.
  6. Grilla köttet eller stek det i smör i en stekpanna ca 3 min per sida.
  7. Servera köttet med kantarellsmör, sallad och bakad potatis fylld med riven Kvibille cheddar.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med kantarellsmör

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

600 g oxfilé
Arla® Svenskt Smör

Kantarellsmör
2 dl kantareller
125 g Arla® svenskt smör
1/2 msk rosmarin
1 msk citronsaft
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Riven Kvibille® cheddar 6 mån