Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Oxfilé med madeirasås
Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!
Gör såhär
- Stek oxfilén runtom i smör i het panna 2-3 min. Sänk värmen och tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min.
- Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°.
- Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15-30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis.
- Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen.
- Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par min. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda.
- Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°.
- Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med madeirasås
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60 minuter
600 gram oxfilé
1 msk Arla® svenskt smör
Madeirasås
2,5 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1,2 dl madeira
1 msk grovmalen svartpeppar
12 små potatisar
1,5 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
1 röd chili urkärnad och strimlad
25 Arla® svenskt smör
Salt
200 gram färsk haricots verts
2 hackade schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 Arla® svenskt smör
Salt och peppar