Recept

Oxfilé med madeirasås

Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!

Gör såhär

  1. Stek oxfilén runtom i smör i het panna 2-3 min. Sänk värmen och tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min.
  2. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°.
  3. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15-30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis.
  4. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen.
  5. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par min. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda.
  6. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°.
  7. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med madeirasås

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60 minuter

600 gram oxfilé
1 msk Arla® svenskt smör

Madeirasås
2,5 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1,2 dl madeira
1 msk grovmalen svartpeppar

12 små potatisar
1,5 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
1 röd chili urkärnad och strimlad
25 Arla® svenskt smör

Salt
200 gram färsk haricots verts
2 hackade schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 Arla® svenskt smör
Salt och peppar