Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Oxfilé med parmaflarn
Klassisk festrätt i ny tappning! Det läckra parmaflarnet är både snyggt och gott!
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna.
- Skär köttet i 4 tjocka skivor och dela dem på mitten. Salta och peppra.
- Bryn hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Skala och klyfta löken, fräs den halvmjuk i smör på svag värme. Hit kan man förbereda.
- Sätt ugnen på 175°. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, 10–12 min (rosa kött).
- Blanda crème fraiche, vinäger, örter och vitt vin i en kastrull. Koka upp och lägg ner löken.
- Hasselnötspotatis: Sätt ugnen på 175°. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret. Salta och strö över nötterna. Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min. Rör om några gånger under tillagningen.
- Servera oxfilén med såsen och hasselnötspotatis, toppa med parmaflarn och persilja.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med parmaflarn
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
1¼ kg oxfilé
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Arla® svenskt smör
2 små rödlökar
4 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk torkad dragon
½ dl hackad färsk persilja
1 dl vitt vin
salt och peppar
8 skivor parmaskinka
Hasselnötspotatis
800 g små delikatesspotatis
1½ dl hasselnötter
2 msk Arla® svenskt smör
1 tsk salt