Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis
Servera perfekt stekt oxfilé med pepprig sås och krispig potatis. Vill du få ytterligare karaktär på såsen, blanda svartpepparen med rosé- och grönpeppar också!
Gör såhär
- Sätt ugnen på 150°.
- Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°, ca 20 min. Låt köttet vila minst 5 min innan det skivas.
Pepparsås
- Mortla pepparn grovt.
- Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt pepparn och fräs ytterligare ca 1 min.
- Tillsätt vinet och buljongen, koka ner till hälften ca 15 min på medelvärme. Häll på den syrad grädden och koka ihop till önskad konsistens, 5-10 min. Smaka av med salt.
Ugnsrostad potatis
- Sätt ugnen på 200°
- Tvätta och dela potatisen, lägg i en ugnssäker form. Ringla smör-&rapsolja över potatisen.
- Lägg på tomater och timjankvistar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Salta och peppra.
- Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
600 gram oxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® svenskt smör
Pepparsås
1 msk svartpepparkorn
1 gul lök
2 msk Arla® svenskt smör
1 dl vitt vin
2 dl kalvbuljong
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
1/2 tsk salt
Ugnsrostad potatis
600 gram potatis
Arla Köket® Smör- & rapsolja
250 gram körsbärstomater
Färsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar