Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Oxfilé med persiljebearnaise
Oxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.
Gör såhär
- Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
- Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar. Blanda paprika, vitlök, ost och hälften av persiljan. Hit kan man förbereda.
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna bredvid. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 15 min (rosa kött).
- Blanda crème fraiche, vinäger, dragon, salt, peppar och resten av persiljan i en kastrull och koka upp.
- Servera köttet med såsen och klyftpotatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med persiljebearnaise
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
8 skivor oxfilé
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
Svenskt Arla® svenskt smör
200 g grillad marinerad paprika
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl extralagrad cheddar, riven
2 dl hackad bladpersilja
500 g körsbärstomater
4 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk torkad dragon
½ tsk salt
1 krm svartpeppar