Recept

Oxfilé med persiljebearnaise

Oxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.

Gör såhär

  1. Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
  2. Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar. Blanda paprika, vitlök, ost och hälften av persiljan. Hit kan man förbereda.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna bredvid. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 15 min (rosa kött).
  5. Blanda crème fraiche, vinäger, dragon, salt, peppar och resten av persiljan i en kastrull och koka upp.
  6. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med persiljebearnaise

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

8 skivor oxfilé
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
Svenskt Arla® svenskt smör
200 g grillad marinerad paprika
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl extralagrad cheddar, riven
2 dl hackad bladpersilja
500 g körsbärstomater
4 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk torkad dragon
½ tsk salt
1 krm svartpeppar