Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Oxfilé med spanska smaker
Superläcker festrätt med oxfilé där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
- Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukter och kött i en långpanna.
- Häll på rödvin och fond. Krydda med timjan.
- Stek i mitten av ugnen 30–40 min tills köttets innertemperatur är 55–60°.
- Rör ihop chilismöret.
- Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret.
- Höj temperaturen i ugnen till 250°.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med spanska smaker
Ingredienser
För 4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
Ingredienser
1⅕ kg oxfilé i bit
2 tsk salt
2 msk Arla® svenskt smör
2 kg blandade rotfrukter
4 dl rödvin
3 msk schalottenlökfond
3 tsk torkad timjan
2 tsk flingsalt
Chilismör
150 g Arla® svenskt smör
2 tsk sambal oelek
2 pressad vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk persilja