Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pasta carbonara
Spaghetti carbonara – en älskad favorit med rökt fläsk eller bacon och grädde! Lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset.
Gör såhär
- Koka spaghettin.
- Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.
- Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten.
- Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar.
- Servera pastan med äggula
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pasta carbonara
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
300 gram spaghetti
150 gram rökt fläsk
Arla® svenskt smör
1/2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
½ tsk salt
1 finhackad vitlöksklyfta
3 dl riven Kvibille® Riven ost Cheddar
2 krm nymald svartpeppar
4 äggulor