Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Smakrik pasta puttanesca
Pasta puttanesca är en smakrik och läcker tomatsås. Denna italienska pastaklassiker ska innehålla både sardeller, oliver, chili och tomater. Alla dessa ingredienser bidrar till en mustig och smakrik tomatsås. Ju längre du låter såsen sjuda, desto mustigare blir din pasta puttanesca!
Gör såhär
- Skala och skiva vitlöken. Skiva chilin.
- Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs vitlök och chili på svag värme 3–4 min.
- Tillsätt sardeller, oliver och kapris. Fräs ytterligare 5 min.
- Rör ner tomater, socker och salt. Låt sjuda under lock minst 15 min.
- Koka pastan al dente.
- Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad persilja och servera pasta puttanesca direkt.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Smakrik pasta puttanesca
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
50 gram Arla® svenskt smör
6 sardellfiléer
2 dl Kalamataoliver, utan kärnor
2 msk kapris
1 burk konserverade körsbärstomater
1 tsk strösocker
1 tsk salt
400 gram spaghetti
1 kruka färsk persilja