Recept

Smakrik pasta puttanesca

Pasta puttanesca är en smakrik och läcker tomatsås. Denna italienska pastaklassiker ska innehålla både sardeller, oliver, chili och tomater. Alla dessa ingredienser bidrar till en mustig och smakrik tomatsås. Ju längre du låter såsen sjuda, desto mustigare blir din pasta puttanesca!

Gör såhär

  1. Skala och skiva vitlöken. Skiva chilin.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs vitlök och chili på svag värme 3–4 min.
  3. Tillsätt sardeller, oliver och kapris. Fräs ytterligare 5 min.
  4. Rör ner tomater, socker och salt. Låt sjuda under lock minst 15 min.
  5. Koka pastan al dente.
  6. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad persilja och servera pasta puttanesca direkt.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Smakrik pasta puttanesca

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

3 vitlöksklyftor
1 röd chili
50 gram Arla® svenskt smör
6 sardellfiléer
2 dl Kalamataoliver, utan kärnor
2 msk kapris
1 burk konserverade körsbärstomater
1 tsk strösocker
1 tsk salt
400 gram spaghetti
1 kruka färsk persilja