Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pavlova med lemoncurd
Vill du imponera på kalaset, sväng ihop den här supergoda tårtan! Marängbotten och lemoncurd kan du göra i förväg och sedan lägga ihop med kvarg och bär vid servering.
Gör såhär
Maräng
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa äggvitan till ett fast skum.
- Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min.
- Vänd ner majsstärkelse.
- Klicka eller spritsa marängen till en botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen direkt till 125°.
- Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.
Lemoncurd
- Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten ca 5 min.
- Koka upp citronsaft och 1 dl socker, låt svalna.
- Blanda ihop ägg med resten av sockret.
- Rör ner äggblandningen i kastrullen med citron och värm till ca 83° under ständig omrörning.
- Klicka ner smöret och rör slätt.
- Tillsätt gelatinbladet och låt smälta i curden. Låt kallna.
Garnering
- Bred lemon curden på marängbotten.
- Klicka på kvarg och toppa med hallon. Pudra över florsocker och garnera med citronmelissblad.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pavlova med lemoncurd
Ingredienser
12 bitar
Tillagningstid: 60+ minuter
Maräng
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 1/2 tsk majsstärkelse
Lemoncurd
1 1/2 dl pressad citron
250 g Arla® svenskt smör
1 dl strösocker
6 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 gelatinblad
Garnering
250 kvarg hallon
1 ask hallon à 125 g
florsocker
1/2 kruka citronmeliss