Recept

Pavlova med lemoncurd

Vill du imponera på kalaset, sväng ihop den här supergoda tårtan! Marängbotten och lemoncurd kan du göra i förväg och sedan lägga ihop med kvarg och bär vid servering.

Gör såhär

Maräng

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum.
  3. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min.
  4. Vänd ner majsstärkelse.
  5. Klicka eller spritsa marängen till en botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen direkt till 125°.
  7. Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.

Lemoncurd

  1. Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp citronsaft och 1 dl socker, låt svalna.
  3. Blanda ihop ägg med resten av sockret.
  4. Rör ner äggblandningen i kastrullen med citron och värm till ca 83° under ständig omrörning.
  5. Klicka ner smöret och rör slätt.
  6. Tillsätt gelatinbladet och låt smälta i curden. Låt kallna.

Garnering

  1. Bred lemon curden på marängbotten.
  2. Klicka på kvarg och toppa med hallon. Pudra över florsocker och garnera med citronmelissblad.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pavlova med lemoncurd

Ingredienser

12 bitar
Tillagningstid: 60+ minuter

Maräng
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 1/2 tsk majsstärkelse

Lemoncurd
1 1/2 dl pressad citron
250 g Arla® svenskt smör
1 dl strösocker
6 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 gelatinblad

Garnering
250 kvarg hallon
1 ask hallon à 125 g
florsocker
1/2 kruka citronmeliss