Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pinocchiotårta med jordgubbar
Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta… Olika namn – samma ljuvliga marängtårta! Toppa den med jordgubbar eller andra färska bär. Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
- Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
- Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30×40 cm. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
- Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pinocchiotårta med jordgubbar
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60 minuter
Maräng
100 gram Arla® svenskt smör
1,5 dl strösocker
5 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
1 dl grovhackad mandel
Fyllning
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 liter jordgubbar