Recept

Pinocchiotårta med jordgubbar

Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta… Olika namn – samma ljuvliga marängtårta! Toppa den med jordgubbar eller andra färska bär. Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
  2. Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
  3. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30×40 cm. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  4. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
  5. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pinocchiotårta med jordgubbar

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60 minuter

Maräng

100 gram Arla® svenskt smör
1,5 dl strösocker
5 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
1 dl grovhackad mandel

Fyllning
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 liter jordgubbar