Recept

Pizza bianco med primörer

En pizza bianco är en pizza utan tomatsås, här gräddas pizzan med vinkokt lök, crème fraiche och ost. När pizzan är klar toppas den med färska primörer för extra crunch!

Gör såhär

Pizza
Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Kör på låg hastighet i ca 15 min till en smidig deg. Låt jäsa i rumstemperatur 30 min. Förvara i kyl. Degen kan med fördel göras dagen innan.

Fyllning
Skala och skiva löken och stek den i smör och olja på svag värme under omrörning minst 45 min. Skrapa ordentligt i botten så du får med karamelliseringen. När löken fått fin färg, tillsätt vinet och koka in det helt i löken. Tillsätt crème fraichen och låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.

Gräddning
Värm ugnen till 250° eller gärna 275° om det går. Vänd en plåt upp och ned, och låt den bli riktigt varm. Detta fungerar som pizzaugn, såvida du inte har en pizzasten förstås. Kavla ut degen. Lägg på bakplåtspapper. Bred på lökblandningen. Toppa med mozzarella och getost. Dra ut plåten till hälften och placera bakplåtspappret med pizzan på den varma plåten. Baka 7-8 min, eller tills pizzan fått bra färg.

Topping
Vänd spenaten i olivolja och citronsaft och toppa på pizzan. Hyvla över champinjonerna tunt. Avsluta med att riva över parmesan och krydda med svartpeppar och flingsalt.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Pizzadeg
10 g jäst
1 tsk salt
½ dl olivolja
1 ägg
3 dl vatten
7 dl vetemjöl

Fyllning
4 schalottenlökar
2 msk smör
2 msk matolja
1 dl vitt vin
2 dl crème fraîche
salt
100 g mozzarella
100 g smulad getost

Topping
50 g babyspenat
2 msk olivolja
1 pressad citron
50 g champinjoner
20 g parmesanost
flingsalt
svartpeppar

Bäriga och juiciga röda viner

nyhet

2017 Pinot Noir, The Paring

Kalifornien299 kr

2018 Acusp Pinot Noir, Castell d’Encus

Katalonien429 kr

2018 Estate Pinot Noir, Paul Cluver

Elgin219 kr