Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pizza med tomat och vitost
Knaprig pizzadeg med god tomatsås som toppas med ost, rödlök och basilika.
Gör såhär
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 ½ tim i rumstemperatur.
- Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en stekpanna. Tillsätt krossad tomat och oregano. Låt koka ihop till en tjock sås ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
- Skala och skiva lökarna till toppingen.
- Sätt ugnen på 250°.
- Dela degen i 4 delar och baka ut till runda bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Toppa pizzorna med tomatsås och lök. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
- Toppa med osttärningar, chili flakes och basilikablad.
- Tips! Sätt in en plåt i mitten av ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pizza med tomat och vitost
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 2 timmar
25 gram jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
7 dl vetemjöl
Tomatsås
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1/2 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Topping
2 rödlökar
1 burk Apetina® Vitost tärnad i lake
1 kruka färsk basilika
Chili flakes