Recept

Pizza Napoletana

Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats på ett vis i flera hundra år.

Gör såhär

Pizzadeg med durum

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim

Tomatsås till pizza

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna

Montera pizzan

  1. Sätt ugnen på 275°. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem riktigt tunt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  2. Skiva tomaterna. Bred tomatsås på pizzorna och fördela tomaterna och basilikabladen över.
  3. Ringla på olja, peppra och strö över osten och salt. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60 + minuter

1 sats pizzadeg med durumvete
0.3 pkt jäst á 50 g
3 dl kallt vatten
1½ tsk flytande honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl special
2 dl durumvetemjöl

1 sats tomatsås till pizza
1 burk krossade tomater á 400 g
1 gul lök
1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
1 dl vatten
½ tsk salt

Topping
4 tomater
16 blad färsk basilika
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
5 dl Arla Familjefavoriter riven ost mozzarella
½ msk flingsalt

Bäriga och juiciga röda viner

eko

2021 Galets Rouges, Château Mourgues du Grès

Rhône135 kr
nyhet

2020 Beaujolais-Villages, Mommessin

Bourgogne179 kr

2020 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini

Toskana211 kr

2018 Acusp Pinot Noir, Castell d’Encus

Katalonien439 kr