Recept

Minipizza på grillen

Pizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.

Gör såhär

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
  3. Spara resten av mjölet till utbakning.
  4. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  5. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  6. Kavla ut till små pizzor, ca 10 cm i diameter.
  7. Smält smöret. Pensla med smör och grilla dem ca 3 min på varje sida (om du hellre vill använda ugn: grädda i 200 grader varmluft tills pizzorna fått fin färg).
  8. Skär salami och tomater i strimlor.
  9. Fördela salami, tomater och oliver på pizzorna. Klicka på crème fraîche.

Receptkreatör: Arla
Orignalrecept: Minipizza på grillen

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

Pizzadeg
50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special

Topping
25 g Arla® svenskt smör
8 skivor salami
2 tomater
1 dl svarta oliver
2 dl Arla Köket® crème fraiche paprika & chili