Recept

Pizza på grillen

Pizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.

Gör såhär

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
  3. Spara resten av mjölet till utbakning.
  4. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  5. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  6. Kavla ut till små pizzor, ca 10 cm i diameter.
  7. Smält smöret. Pensla med smör och grilla dem ca 3 min på varje sida (om du hellre vill använda ugn: grädda i 200 grader varmluft tills pizzorna fått fin färg).
  8. Skär salami och tomater i strimlor.
  9. Fördela salami, tomater och oliver på pizzorna. Klicka på crème fraîche.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Pizzadeg
50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special

Topping
25 g Smör
8 skivor salami
2 tomater
1 dl svarta oliver
2 dl crème fraîche (tomat & basilika)

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2017 Chapelle 1441 Pinot Noir, Domaine Trapet

Alsace329 kr

2019 Langhe Nebbiolo, Azelia

Piemonte195 kr

2019 Wild Soul Beaujolais Villages, Julien Sunier

Bourgogne199 kr

2018 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr