Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Potatisgnocchi med brynt salviasmör
Att göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att med enkla råvaror laga god mat. Prova gärna att byta ut potatisen mot pumpa, sötpotatis eller rödbetor. Salviasmör är en självklar komponent till denna rätt.
Gör såhär
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av och mosa med potatispress eller ballongvisp.
- Blanda ner ägg, salt och hälften av mjölet, lite i taget i potatisen. Häll ut degen på mjölat bord och arbeta in så mycket mjöl som behövs för att få till en smidig deg.
- Rulla ut degen till två tunna rullar. Dela varje rulle i ca 30 bitar. Rulla gnocchin mot en gaffel så det blir ett mönster.
- Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 msk salt. Koka gnocchin tills de flyter upp till ytan. Plocka upp med hålslev och lägg i en skål.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Låt bryna under omrörning. Lägg ner salviablad och väl avrunnen gnocchi. Riv över osten och servera direkt.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Potatisgnocchi med brynt salviasmör
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
500 gram mjölig potatis
1 ägg
1 tsk salt
2– 3 dl vetemjöl
Till servering:
100 gram Arla® svenskt smör
20 salviablad
50 gram Arla® Svecia ost