Recept

Potatisgnocchi med brynt salviasmör

Att göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att med enkla råvaror laga god mat. Prova gärna att byta ut potatisen mot pumpa, sötpotatis eller rödbetor. Salviasmör är en självklar komponent till denna rätt.

Gör såhär

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av och mosa med potatispress eller ballongvisp.
  2. Blanda ner ägg, salt och hälften av mjölet, lite i taget i potatisen. Häll ut degen på mjölat bord och arbeta in så mycket mjöl som behövs för att få till en smidig deg.
  3. Rulla ut degen till två tunna rullar. Dela varje rulle i ca 30 bitar. Rulla gnocchin mot en gaffel så det blir ett mönster.
  4. Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 msk salt. Koka gnocchin tills de flyter upp till ytan. Plocka upp med hålslev och lägg i en skål.
  5. Hetta upp smör i en stekpanna. Låt bryna under omrörning. Lägg ner salviablad och väl avrunnen gnocchi. Riv över osten och servera direkt.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser

4 personer

500 gram mjölig potatis
1 ägg
1 tsk salt
2– 3 dl vetemjöl

Till servering:
100 gram smör
20 salviablad
50 gram lagrad Svecia

Bäriga och juiciga röda viner

nyhet

2017 Pinot Noir, The Paring

Kalifornien299 kr

2018 Acusp Pinot Noir, Castell d’Encus

Katalonien429 kr

2018 Estate Pinot Noir, Paul Cluver

Elgin219 kr