Head på hemsidan:

Recept

Renskavsgryta med kantareller

En höstig renskavsgryta med kantareller, enbär och färsk timjan – en smakrik och snabblagad fullträff.

Gör såhär

  1. Stek svampen i en stekgryta tills all vätska kokat in. Tillsätt smör-&rapsolja och fryst renskav. Stek skaven tills den får färg.
  2. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, enbär, soja och gelé. Häll såsen över köttet och sjud ca 5 min.
  3. Servera med potatismos och rårörda lingon. Toppa med färsk timjan.

Tillagningstid: 25 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Renskavsgryta 

Ingredienser

4 personer

240 gram renskav, 2 paket à 240 g
2 00 gram kantareller
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
4 dl Kelda® Matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 tärning köttbuljong
2 krossade enbär
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft

Till servering:
Potatismos
Rårörda lingon
2 kvistar färsk timjan, hackad