Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Renskavsgryta med kantareller

En höstig renskavsgryta med kantareller, enbär och färsk timjan – en smakrik och snabblagad fullträff.
Gör såhär
- Stek svampen i en stekgryta tills all vätska kokat in. Tillsätt smör-&rapsolja och fryst renskav. Stek skaven tills den får färg.
- Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, enbär, soja och gelé. Häll såsen över köttet och sjud ca 5 min.
- Servera med potatismos och rårörda lingon. Toppa med färsk timjan.
Tillagningstid: 25 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Renskavsgryta
Ingredienser
4 personer
240 gram renskav, 2 paket à 240 g
2 00 gram kantareller
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
4 dl Kelda® Matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 tärning köttbuljong
2 krossade enbär
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft
Till servering:
Potatismos
Rårörda lingon
2 kvistar färsk timjan, hackad