Head på hemsidan:

Recept

Rostas i ugn

Att tillaga rostas i ugn ger ett saftigt och smakrikt kött. Den är väldigt lik rostbiff, men kommer från den mindre och mörare muskeldelen av rostbiffen. Vi har smaksatt denna rostas i ugn med vitlök och timjan!

Gör såhär

  1. Ta fram köttet ur kylen ca 1 tim före tillagningen.
  2. Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  3. Skala och krossa vitlöken lätt. Krydda köttet runtom med salt och rikligt med svartpeppar.
  4. Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Bryn köttet runtom.
  5. Lägg ner vitlök och timjan, stek ytterligare 2-3 min.
  6. Lägg över köttet i en ugnsform och häll över vitlök, timjan och smöret från stekpannan.
  7. Sätt i en termometer i mitten av köttbiten. Köttet är klart när det har en innertemperatur 48-50° (rött), 56-58° (rosa) och 68-70° (genomstekt).
  8. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor.
  9. Servera gärna rostas i ugn med persiljerotspuré och tomatsallad.

Tillagningstid: 2 timmar

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rostas i ugn

Ingredienser

4 personer

600 gram rostas
6 vitlöksklyftor
1 msk flingsalt
Nymalen svartpeppar
4 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
½ kruka färsk timjan
Servera gärna rostas i ugn med persiljerotspuré och tomatsallad.