Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Rostas i ugn

Att tillaga rostas i ugn ger ett saftigt och smakrikt kött. Den är väldigt lik rostbiff, men kommer från den mindre och mörare muskeldelen av rostbiffen. Vi har smaksatt denna rostas i ugn med vitlök och timjan!
Gör såhär
- Ta fram köttet ur kylen ca 1 tim före tillagningen.
- Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
- Skala och krossa vitlöken lätt. Krydda köttet runtom med salt och rikligt med svartpeppar.
- Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Bryn köttet runtom.
- Lägg ner vitlök och timjan, stek ytterligare 2-3 min.
- Lägg över köttet i en ugnsform och häll över vitlök, timjan och smöret från stekpannan.
- Sätt i en termometer i mitten av köttbiten. Köttet är klart när det har en innertemperatur 48-50° (rött), 56-58° (rosa) och 68-70° (genomstekt).
- Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor.
- Servera gärna rostas i ugn med persiljerotspuré och tomatsallad.
Tillagningstid: 2 timmar
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rostas i ugn
Ingredienser
4 personer
600 gram rostas
6 vitlöksklyftor
1 msk flingsalt
Nymalen svartpeppar
4 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
½ kruka färsk timjan
Servera gärna rostas i ugn med persiljerotspuré och tomatsallad.