Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Saffranskladdkaka med vit choklad och passionsfrukt
Saffranskladdkakan är en klassisk kladdkaka med smak av saffran. Den vita chokladen gör kakan kladdig och härligt söt. Den syrliga passionsfruktstopping ger en fin smakbrytning. Denna kaka är en perfekt avslutning på julmiddagen.
Gör såhär
- Värm ugnen till 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret .Ta från värmen och rör ner saffran. Blanda ner övriga ingredienser.
- Häll smeten i en smord och mjölad springform, ca 21 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen 15–17 min. Låt svalna.
Passionsfruktskräm:
- Hacka chokladen grovt. Värm grädden i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Vispa ner färskosten.
- Bred krämen över tårtan. Ställ kallt minst 1 tim.
- Strö över kardemumma. Halvera passionsfrukterna. Pressa saft och kärnor över kakan.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Saffranskladdkaka med vit choklad och passionsfrukt
Ingredienser
12 bitar
Tillagningstid: 60+ minuter
150 gram Arla® svenskt smör
100 gram vit choklad
0,5 gram saffran (1 kuvert)
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ krm salt
Passionsfruktskräm:
50 gram vit choklad
½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
150 gram färskost naturell
½ tsk mortlade kardemummakärnor
2 passionsfrukter