Recept

Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!

Gör såhär

  1. Skala och finhacka löken, fräs den i 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt ris och saffran, låt fräsa någon min. Häll på vin och låt det koka in under omrörning.
  3. Tillsätt 2 dl varm buljong i taget och låt koka in under ständig omrörning tills risotton är krämig.
  4. Riv osten och rör ner tillsammans med resten av smöret i risotton.
  5. Dela kycklingfiléerna på längden så det blir två tunna skivor av varje filé. Lägg salviablad och parmaskinka på varje skiva.
  6. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik och vänd skivorna i mjölet.
  7. Stek dem i smör på medelvärme, 3–4 min på varje sida. Häll över vinet och koka någon min. Servera med risotton.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Risotto
3 Schalottenlökar
3 dl Avorioris
0,5 gram saffran
2 dl vitt vin
1 l hönsbuljong
50 g smör
50 g Arla Svecia

Saltimbocca
500 g kycklingbröstfilé
4 skivor parmaskinka
8 blad salvia
vetemjöl
Salt
Peppar
Smör
Vitt vin

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux299 kr
95poäng

2016 Radici Taurasi, Mastroberardino

Kampanien359 kr
95poäng

2017 Barolo Serralunga d’Alba, Rivetto Dal 1902

Piemonte499 kr
94poäng