Recept

Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!

Gör såhär

  1. Skala och finhacka löken, fräs den i 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt ris och saffran, låt fräsa någon min. Häll på vin och låt det koka in under omrörning.
  3. Tillsätt 2 dl varm buljong i taget och låt koka in under ständig omrörning tills risotton är krämig.
  4. Riv osten och rör ner tillsammans med resten av smöret i risotton.
  5. Dela kycklingfiléerna på längden så det blir två tunna skivor av varje filé. Lägg salviablad och parmaskinka på varje skiva.
  6. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik och vänd skivorna i mjölet.
  7. Stek dem i smör på medelvärme, 3–4 min på varje sida. Häll över vinet och koka någon min. Servera med risotton.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

Risotto
3 Schalottenlökar
3 dl Avorioris
0,5 gram saffran
2 dl vitt vin
1 l hönsbuljong
50 g Arla® svenskt smör
50 g Arla® Svecia

Saltimbocca
500 g kycklingbröstfilé
4 skivor parmaskinka
8 blad salvia
vetemjöl
Salt
Peppar
Arla® svenskt smör
Vitt vin