Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Snabb och mustig kycklinggryta
Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt.
Gör såhär
- Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Skär kycklingen i grova bitar.
- Salta, peppra och bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Stek löken i smör-&rapsolja tills den fått fin färg och lägg ner i grytan.
- Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Rör ner i grytan och tillsätt smulad buljong och timjan. Koka under lock 5 min.
- Grovhacka dadlar och nötter. Lägg ner i grytan tillsammans med morötterna och koka ytterligare 5 min.
- Garnera med färsk timjan och servera grytan med krossad potatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Snabb och mustig kycklinggryta
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
250 gram steklök
2 morötter
500 gram kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
1 tsk torkad timjan
10 dadlar eller plommon
½ dl valnötter
Färsk timjan
Smör-&rapsolja, tills tekning
Till servering:
Kokta krossade potatisar