Recept

Snabb och mustig kycklinggryta

Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt.

Gör såhär

  1. Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Skär kycklingen i grova bitar.
  2. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  3. Stek löken i smör-&rapsolja tills den fått fin färg och lägg ner i grytan.
  4. Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Rör ner i grytan och tillsätt smulad buljong och timjan. Koka under lock 5 min.
  5. Grovhacka dadlar och nötter. Lägg ner i grytan tillsammans med morötterna och koka ytterligare 5 min.
  6. Garnera med färsk timjan och servera grytan med krossad potatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Snabb och mustig kycklinggryta

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

250 gram steklök
2 morötter
500 gram kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
1 tsk torkad timjan
10 dadlar eller plommon
½ dl valnötter
Färsk timjan
Smör-&rapsolja, tills tekning

Till servering:
Kokta krossade potatisar