Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Sparris med pocherat ägg och hollandaise noisette
En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten. Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak.
Gör såhär
- Börja med såsen. Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt.
- Koka upp vatten, salt och ättika. Knäck äggen och häll försiktigt ner i vattnet. Låt sjuda ca 4 min. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på ett fat. Ta bort den nedre hårda delen på sparrisen. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Lägg upp direkt på fat.
- Klicka såsen på sparrisen, toppa med äggen, citronskal, nötter och körvel.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Sparris med pocherat ägg och hollandaise noisette
Ingredienser
8 personer
Tillagningstid: 40 minuter
1 kg färsk grön sparris
8 ägg
1 liter vatten
1 tsk salt
2 msk ättiksprit 12%
River skal av en citron
1 dl hackade rostade hasselnötter
1 dl plockad färsk körvel
Hollandaise:
400 gram Arla® svenskt smör
6 äggulor
4 msk vatten
2 msk pressad citronsaft
2 krm salt