Recept

Sparris med pocherat ägg och hollandaise noisette

En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten. Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak.

Gör såhär

  1. Börja med såsen. Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt.
  2. Koka upp vatten, salt och ättika. Knäck äggen och häll försiktigt ner i vattnet. Låt sjuda ca 4 min. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på ett fat. Ta bort den nedre hårda delen på sparrisen. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Lägg upp direkt på fat.
  3. Klicka såsen på sparrisen, toppa med äggen, citronskal, nötter och körvel.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

8 personer

1 kg färsk grön sparris
8 ägg
1 liter vatten
1 tsk salt
2 msk ättiksprit 12%
River skal av en citron
1 dl hackade rostade hasselnötter
1 dl plockad färsk körvel

Hollandaise:
400 gram smör
6 äggulor
4 msk vatten
2 msk pressad citronsaft
2 krm salt