Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Stekt entrecôte

Perfekt stekt entrecôte är riktigt lyxigt. Underbart gott att servera med rostad potatis och vitlökssmör eller bearnaisesås. När vi köper fint kött gäller det att handskas varsamt med det så det blir riktigt gott. Kom ihåg att ta fram köttet en stund innan det ska stekas, kylskåpskallt kött kyler ner pannan och ger dålig stekyta. Använd en digital termometer så köttet blir som du önskar.
Gör såhär
- Ta fram entrecôten i tid så det blir rumstempererat innan tillagning, ca 30 min om det är skivat. Torka av med hushållspapper och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek entrecôten på hög värme på båda sidor tills den fått fin färg. Tillsätt smör, krossade vitlöksklyftor och rosmarin. Ös köttet med smöret under stekningen.
- Ha koll på hur du vill ha ditt kött med en digital kökstermometer. Medium/medium rare 52–54˚(rött), 55–60˚ (rosa) och 63–65˚ (genomstekt).
- Låt entrecôten vila en stund innan det serveras. Underbart gott med rostade grönsaker, potatis och bearnaisessås.
Tillagningstid: 15 minuter + tillbehörens tillagningstid
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Stekt entrecôte
Ingredienser
4 personer
4 skivor entrecote, a 150 g
Salt och svartpeppar
1 msk matolja
25 gram Svenskt Smör från Arla®
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin