Recept

Tryffelpasta med Gruyère

En lyxig tryffelpasta med få ingredienser. Servera gärna denna gräddiga tryffelpasta med smörstekt svamp, kyckling eller oxfilé. Denna tryffelpasta ska avnjutas alldeles nylagad och pastan ska vara al dente.

Gör såhär

  1. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.
  2. Gör såsen under tiden: Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i smöret. Häll på vin och grädde. Sjud ca 8 min. Tillsätt ca ½ dl kokvatten.
  3. Smaksätt med tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar.
  4. Vänd ner pastan och sjud i såsen någon minut.
  5. Toppa med finriven Gruyère och servera direkt.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

4 portioner pasta linguine
3 vitlöksklyftor
25 gram smör
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 tsk olja med smak av tryffel
Salt
Svartpeppar
150 gram Gruyère (exempelvis Falbygdens)

Eleganta och strama röda viner

96poäng

2016 Nerobufaleffj, Gulfi Cantina

Sicilien499 kr
bio

2019 Langhe Nebbiolo, Rivetto Dal 1902

Piemonte259 kr