Recept

Tryffelpasta med Gruyère

En lyxig tryffelpasta med få ingredienser. Servera gärna denna gräddiga tryffelpasta med smörstekt svamp, kyckling eller oxfilé. Denna tryffelpasta ska avnjutas alldeles nylagad och pastan ska vara al dente.

Gör såhär

  1. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.
  2. Gör såsen under tiden: Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i smöret. Häll på vin och grädde. Sjud ca 8 min. Tillsätt ca ½ dl kokvatten.
  3. Smaksätt med tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar.
  4. Vänd ner pastan och sjud i såsen någon minut.
  5. Toppa med finriven Gruyère och servera direkt.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Tryffelpasta med Gruyère

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

4 portioner pasta linguine
3 vitlöksklyftor
25 gram Arla® svenskt smör
1 dl vitt vin
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 tsk olja med smak av tryffel
Salt
Svartpeppar
150 gram Gruyère (exempelvis Falbygdens)