Recept

Vegetariska paneerburgare

Grilla vegetariskt? Paneer fungerar utmärkt i en matig burgare!

Gör såhär

  1. Skär osten i två delar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör-&rapsolja på medelvärme i en stekpanna.
  2. Tillsätt kryddmix. Ös osten med smör-&rapsolja under fortsatt stekning ca 1 min.
  3. Rosta brödskivorna. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor. Rör ihop majonnäs och senap och bred på bröden.
  4. Lägg ihop dem med sallad, avokado och ost emellan. Picklad rödlök passar bra till.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

2 personer

1 förpackning Apetina Paneer, 225 g
3 msk Smör-&rapsolja
1 msk Tandoori kryddmix

Till servering:
4 skivor surdegsbröd
½ avokado
½ dl majonnäs
1 msk Dijonsenap
2 blad romansallad

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2017 Chapelle 1441 Pinot Noir, Domaine Trapet

Alsace329 kr

2019 Langhe Nebbiolo, Azelia

Piemonte195 kr

2019 Wild Soul Beaujolais Villages, Julien Sunier

Bourgogne199 kr

2018 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr