Recept

Viltgryta på älg

Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!

Gör såhär

  1. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta.
  2. Tillsätt crème fraiche, vin, fond, gelé, enbär, timjan och soja. Låt koka under lock ca 1 ½ tim.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.
  4. Servera med valfritt tillbehör – exempelvis pressad potatis och svartvinbärsgelé.

Matkreatör: Arla
Originalrecept: Viltgryta

Ingredienser

8 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

1⅕ kg grytbitar älgkött eller nötkött
3 gula lökar
Arla® svenskt smör
4 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche karl-johan svamp & timjan
3 dl rödvin
1 dl vilt- och kantarellfond
1 dl vinbärsgelé
20 enbär
2 tsk torkad timjan
2 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse

Valfria tillbehör: exempelvis potatis, svartvinbärsgelé, haricots verts