Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Viltgryta på älg
Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!
Gör såhär
- Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta.
- Tillsätt crème fraiche, vin, fond, gelé, enbär, timjan och soja. Låt koka under lock ca 1 ½ tim.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.
- Servera med valfritt tillbehör – exempelvis pressad potatis och svartvinbärsgelé.
Matkreatör: Arla
Originalrecept: Viltgryta
Ingredienser
8 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
1⅕ kg grytbitar älgkött eller nötkött
3 gula lökar
Arla® svenskt smör
4 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche karl-johan svamp & timjan
3 dl rödvin
1 dl vilt- och kantarellfond
1 dl vinbärsgelé
20 enbär
2 tsk torkad timjan
2 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse
Valfria tillbehör: exempelvis potatis, svartvinbärsgelé, haricots verts