Recept

Zabaione med citron och bär

Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.

Gör såhär

  1. Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke.
  2. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar.
  3. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen.
  4. Blanda bären med strösocker.
  5. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera med citronmeliss.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Äggkräm med citron och bär

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
4 äggulor
¾ dl strösocker
Rivet skal och saft av ½ citroner
600 g bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
2 msk strösocker
Italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad