Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Zabaione med citron och bär
Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.
Gör såhär
- Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke.
- Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar.
- Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen.
- Blanda bären med strösocker.
- Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera med citronmeliss.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Äggkräm med citron och bär
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
4 äggulor
¾ dl strösocker
Rivet skal och saft av ½ citroner
600 g bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
2 msk strösocker
Italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad