02 februari 2023

Vinmakarbesök François Villard

Äntligen har vi möjlighet att hälsa den självlärda vinstjärnan François Villard välkommen för en vinklubbsprovning där vi provar ett urval av hans utsökta viner från norra Rhônes olika appellationer!

François Villard besöker Vinklubben

François Villard är inte en av dem som föddes in i vinmakeriet. Han växte upp mellan Vienne och Grenoble och jobbade som kock innan han förälskade sig i vin. Han sadlade om till sommelier och det stora vinintresset övergick raskt till besatthet. Under de 30 år som gått sedan dess är det få andra som gjort en sådan kometkarriär och gjort samma utveckling som François har gjort och vi kan inget annat än att imponeras. Det är verkligen aktningsvärt hur pass snabbt han har byggt upp en så pass bred portfölj av spännande kvalitetsviner från flertalet olika ursprung i regionen. Som grädden på moset så har han omnämnts av Robert Parker som en av de stora stjärnorna i Rhône. Condrieu, platsen där han startade sin vinmakarkarriär, är fortfarande François hjärta, trots att han idag gör vin från flera andra appellationer.

Under denna unika afton får vi, under François trygga ledning, en möjlighet att lära oss allt om norra Rhônes spännande diversitet genom att dyka in i egendomens enastående viner.

Aftonens viner:

Vita
2020 Condrieu Deponcins
2020 Saint Péray Version Longue

Röda
2020 L’Appel des Sereines Syrah IGP Collines Rhodaniennes
2020 Crozes-Hermitage Certitude 
2019 Saint-Joseph Reflet
2020 Saint-Joseph Poivre et Sol
2020 Cornas Jouvet 

Pris:

När: Genomförd provning
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (Entréplan).

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
François Villard och Tryffelsvinet!