25 januari 2024

Vinmakarbesök Domaine Charles Joguet

Välkommen på en spännande och lärorik provning där vi djupdyker i Loire, regionen Chinon och druvan cabernet franc. Med oss denna kväll har vi ägaren till Domaine Charles Joguet; Anne-Charlotte Genet som för första gången på svensk mark lär oss allt vi någonsin velat veta om sin hemby och dess viner. Varmt välkommen!

Anne-Charlotte Genet besöker Tryffelsvinets Klubblokal

Domaine Charles Joguet i Chinon, som ligger i hjärtat av Loire, grundades 1957 av Charles själv som då också hade påbörjat en bana som konstnär. 1985 klev Jacques Genet in som partner och tillsammans satte de igång att utveckla, organisera och bevara allt det jobb som Charles Joguet hade åstadkommit. Sedan 1997 har Charles Joguet dragit sig tillbaka från den operativa skötseln av egendomen och ägnar större delen av sin tid till den sedan tidigare avbrutna karriären som konstnär. Nu sköts den ekologiska vingården av Kevin Fontaine samt Jaques och dottern Anne-Charlotte Genet som arbetar hårt och hantverksmässigt i fas med årstidernas rytm och det naturliga kretsloppet av vinstockarna, med en stor respekt för natur och tradition.

Den 22 mars släpper vi en av våra mest älskade lanseringar på Systembolaget, nämligen 2021 Chinon Les Petites Roches på tillfälliga hyllan, och föra att fira detta ordentligt har vi denna kväll bjudit hit Anne-Charlotte Genet till Sverige för en riktig djupdykning i allt vad Chinon har att erbjuda.

Vinerna som provas under ledning av Anne-Charlotte Genet

2020 Chinon Silènes
2021 Chinon Les Petites Roches
2020 Chinon Clos de la Dioterie
2017 Chinon Les Varennes du Grand Clos (magnum)
2016 Chinon Les Varennes du Grand Clos  – back vintage

2016 Chinon Clos de la Dioterie – back vintage

Pris per biljett: 595 kronor (Biljetter beställs via rutan nedan, eller via denna länk)
När: Tisdagen den 12 mars
Tid: klockan 17:30-18:45 (Observera att vi inte kan släppa in före utsatt tid)
Var: Provningen kommer att äga rum i Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (bottenplan).

Vid avbokning senast 5 mars återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Anne-Charlotte Genet och Tryffelsvinet!