07 september 2023

Prova årgång 2021 av Domaine Comte Georges de Vogüe

På Tryffelsvinets årliga provning med Jean-Luc Pepin från Domaine Comte Georges de Vogüé provar vi fantastiska viner från nya årgången 2021 – detta vill du inte missa.

Prova årgång 2021 av Domaine Comte Georges de Vogüe

Vad vet vi än så länge om årgång 2021 i Bourgogne? Året började extremt kallt och långt in i april plågades vingårdarna av frost och kyla som kom att ta kål på majoriteten av den kommande skörden och allokeringarna är försvinnande små. Stilen på vinerna kan beskrivas som en tillbakagång till det som en gång var klassisk Bourgogne. Kroppen är något slankare, fruktaromatiken är utsökt rödkryddig och vinerna är redan ansedda som klassiska. Men vad kan vara bättre än att själv få prova årgångens viner med egendomens egen nestor; Jean-Luc Pepin som känner till varenda sten i vingårdarna och ingående kan berätta om året via en av Bourgognes mest ansedda domäner? En extra krydda i sammanhanget är att detta är första årgången från nya vinmakaren Jean Lupatelli – hur kommer han att ta egendomen in i framtiden och vilka förändringar kan vi se redan nu?

2021 från Comte Georges de Vogüé kommer att finnas tillgängliga under 2024 och är utan tvekan bland det största Bourgogne har att erbjuda. Som en av de första i Sverige får du denna kväll möjligheten att prova tre av Domaine Comte Georges de Vogües viner under ledning av Jean-Luc Pepin är.

FÖRDRINK
2012 Champagne Thiénot Vintage Brut

VILLAGES
2021 Chambolle-Musigny

GRAND CRU
2021 Bonnes-Mares Grand Cru
2021 Musigny Vieilles Vignes Grand Cru
2014 Bonnes-Mares Grand Cru

Pris:
När: Tisdagen den 17 oktober
Tid: 18:00-19:00
Plats: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (Plan 6).

Avbokningspolicy: Vid avbokning senast 10 oktober återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR

Jean-Luc Pepin och Tryffelsvinet

Tryffelsvinet tipsar

Tillgängliga viner från Comte Georges de Vogüé

98poäng
99poäng
97poäng
94poäng
94poäng

Marc de Bourgogne, Comte Georges de Vogüé

Bourgogne2299 kr

NV Fine de Bourgogne, Comte Georges de Vogüé

Bourgogne2499 kr