06 juli 2023

Vinmakarbesök Mastroberardino och Ca’ del Bosco

Välkommen på en riktigt häftig provning där du får träffa två vinmakare till priset av en – nämligen två av Italiens mest namnkunniga producenter; Ca’ del Bosco och Mastroberardino. Denna afton kommer både Maurizio Zanella och Piero Mastroberardino till Vinklubben för en gemensam provning där vi djupdyker i Ca’ del Boscos mousserande toppviner och Mastroberardinos ikonviner från Taurasi. Läs mer och boka dina biljetter här!

Träffa Ca’ del Bosco och Mastroberardino

1964 köpte Annamaria Clementi Zanella ett litet hus på en sluttning i Erbusco kallad ”Ca-del Bosc” och började planterade sina första vingårdar. Ambitionen var redan från start att producera viner av hög kvalitet, i ett område som inte tidigare varit känt för högkvalitativa viner. Med facit i hand  kan vi enkelt konstatera att hon lyckades. Idag drivs vineriet av hennes son, Maurizio Zanella, som vi till stor del kan tacka för att appellationen Franciacorta DOCG finns idag. Tack vare Maurizios hårda arbete har Franciacorta idag blivit känt för sin höga kvalitet och att de har en av de striktaste lagstiftningarna i vinvärlden.

Mastroberardino är troligen ett av Italiens äldsta vinhus och ligger i Kampanien. Den ursprungliga källaren uppfördes av Piero Mastro di Berardino i början av 1700-talet i Irpinia och har varit i familjen Mastroberardinos ägo sedan dess. Idag drivs företaget av ättlingen och namnen Piero Mastroberardino som mycket imponerande tillhör den 10:e generationen. Under Pieros varsamma ledning har han säkerställt att Mastroberardino är och förblir en tung spelare i södra Italien med ett ofläckat rykte om sig att hålla mycket hög kvalitet och ett stort engagemang för att bevara de gamla antika druvsorterna som är så specifika för området.

Denna unika afton besöks vi av såväl Maurizio som Piero som sida vid sida kommer att djupdyka i sina respektive regioner via ett urval av deras bästa viner.

Provningens viner:

Viner från Ca’ del Bosco
NV Cuvee Prestige Edizione 46
NV Cuvée Prestige Edizione 36 R.S
2018 Vintage Collection Dosage Zéro
2014 Annamaria Clementi Riserva

Viner från Mastroberardino
2019 Taurasi
2018 Radici Taurasi
2016 Radici Taurasi Riserva
1998 Radici Taurasi Riserva

Pris: 495 kronor per biljett (Biljetter köps via rutan nedan eller via denna länk)
När: Måndagen den 18 september klockan 17:30-19:00
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (Entréplan), Stockholm.

Vid avbokning senast den 11 september återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Mastroberardino, Ca’ del Bosco och Tryffelsvinets team!