Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
02 september 2024
Winemaker’s dinner Josetta Saffirio på Stadshuskällaren
Stadshuskällaren har på kort tid blivit en älskad samarbetspartner för Tryffelsvinet med sina pricksäkra matmatchningar, signerade köksmästaren, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson. Denna gång har Magnus och hans team fått uppgiften att skräddarsy en meny i fem serveringar värdig en äkta Barolo-middag ”extra allt” när vi för första gången tar med oss Sara Vezza till en av Stockholms vackraste restauranger.
Unik Barolo-middag på Stadshuskällaren
”Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.” – Stadshuskällaren
Välkommen att njuta av exklusiva Barolo-viner i en miljö som andas både historia och framtid. Vår ciceron för kvällen – Josetta Saffirios Sara Vezza – tar oss på en resa över Piemontes böljande kullar under denna middag som kommer att leva kvar i minnet länge.
Middagens viner och meny
”I skogen – I stan”
Snacks: Skogschampinjon fylld med lök och ostkräm
2020 Barolo de Comune di Monforte d’Alba
Förrätt: Sotad tartar på rådjur med tryffel, friterad kapris, grillad citrongel och gulbeta
2018 Barolo Persiera
Snacks: Friterad potatiskaka med tunt skivad dovhjort, dragonkräm och caviar
2019 Barolo Ravera
Varmrätt: Kryddstekt dovhjort med jordärtskocka, fermenterad vitlök och gelé tartlette på svarta vinbär
2018 Barolo Perno
2017 Barolo Riserva Millenovecento48
Dessert: Körsbär med karamell, mandel och shizo
NV Zen Passito
Efter middagen finns möjlighet att köpa kaffe eller Sara Vezzas mousserande vin i baren.
Pris: 1.595 kronor (inkluderar fem serveringar och vinpaket med sex viner från Josetta Saffirio)
Boka plats: Du bokar direkt hos Stadshuskällaren genom att välja datumet 23/10 via denna länk. Middagen är fullbokad, men du kan mejla bokning@stadshuskallarensthlm.se för att sätta upp dig på väntelistan.
När: Onsdagen den 23 oktober
Tid: 18:30 (baren är öppen före middagen för den som vill starta aftonen lite tidigare)
Var: Stadshuskällaren. Stockholms Stadshus, Hantverkargatan 1, 111 52 Stockholm
Stadshuskällarens avbokningsregler gäller.
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Sara Vezza och Tryffelsvinet!