16 april 2024

28 maj: Vinmakarmiddag Azelia på Aira

Välkommen på en unik afton tillsammans med Lorenzo Scavino på Azelia när vi tillsammans dinerar på tvåstjärniga Aira och njuter av viner och mat av absolut världsklass.

En stjärnspäckad kväll med Lorenzo Scavino

Azelia är en juvel bland Piemontes producenter. Med en över 100 år lång historia av noggrannhet, dedikation och passion skapar dagens ägare, far- och sonduon Luigi och Lorenzo Scavino, viner av sällan skådad elegans och nerv med sina gamla rankor i några av Piemontes bästa lägen. Azelias historia tar sin början år 1920 när adelsmannen och patriarken Lorenzo Scavino började vinfiera familjens 11 hektar vingårdar i hjärtat av Barolo; Castiglione Falletto. Sonen Alfonso såg till att vinerna började buteljeras och stiga i anseende. Med hjälp av Alfonsos son Lorenzo, pappa till dagens ägare Luigi, och hans hårda arbete började vinerna exporteras och spridas över världen. Idag är Azelia ett av regionens hetaste namn och ett måste i varje Barolo-älskares källare.

Kvällen till ära slår vi oss till bords med Lorenzo på en av Sveriges bästa restauranger – tvåstjärniga Aira på vackra Djurgården för en unik middag parad med några av Azelias bästa viner. Under aftonen serveras amuse bouche, kanapéer, en fyrarättersmeny och kaffegodis tillsammans med åtta viner från Azelia med fokus på toppårgångarna 2019 och 1999.

Enbart 12 platser finns tillgängliga så fört till kvarn gäller!

Middagens viner

2021 Langhe Nebbiolo
2019 Barolo Classico
2019 Barolo Margheria
2019 Barolo San Rocco 
2019 Barolo Bricco Fiasco 
2019 Barolo Cerretta 
1999 Barolo Bricco Fiasco (magnum)
1999 Barolo San Rocco (magnum)

Pris per biljett: 4000 kronor per person  (4-rätters meny samt kanapéer, amuse bouche samt kaffekodis och vinpaket med 8 viner)
Boka: mejla info@aira.se (ange önskat antal gäster + ditt namn och telefonnummer + eventuella allergier för samtliga i sällskapet)
När: Tisdagen den 28 maj
Tid: Middagen startar klockan 18:00
Var: Aira (**), Biskopsvägen 9, 115 21 Stockholm

Airas avbokningsregler gäller: avbokning senast 5 dagar innan.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Aira, Lorenzo Scavino och Tryffelsvinet!