21 september 2020

Sittande provning med Bonneau du Martray

Från Karl den Store, via kyrkans munkar och familjen le Bault de la Morinière har Domaine Bonneau du Matray de senaste 1200 åren passerat få ägare och har en imponerande repertoar som kan matchas av få andra – det här är verkligen ett av Bourgognes allra största och mest mytomspunna namn. Först 2017 kom domänen att byta ägare på nytt då E. Stanley Kroenke (ägare av Screaming Eagle, The Hilt och Jonata i Kalifornien) klev in som den femte ägaren i historien. Den dagliga driften sköts idag av Thibault Jacquet som denna kväll befinner sig i Sverige för att prova vinerna med oss!

En afton med en av Bourgognes stora!

Få producenter är så lyckligt lottade att samtliga av egendomens ägor är grand cru-klassade, men det kan Bonneau du Martray som producerar två av Bourgognes mest eftertraktade viner; vita Corton-Charlemagne Grand Cru och röda Corton Grand Cru i aktuell årgång samt en äldre årgång av det majestätiska vita vinet.

Vid denna sittande vinprovning provar vi Domaine Bonneau du Martrays båda Grand Cru-lägen, under ledning av Thibault Jacquet från Bonneau du Martray som tillsammans med Tryffelsvinets team bjuder in till denna kväll. Eftersom flaskorna är få finns enbart 36 platser tillgängliga så först till kvarn gäller.

Vinerna som provas är:
2018 Corton-Charlemagne Grand Cru, Bonneau du Martray (2 200 kronor)
2010 Corton-Charlemagne Grand Cru, Bonneau du Martray (2 700 kronor)
2018 Corton Grand Cru, Bonneau du Martray (3 200 kronor)

När: Tisdagen den 3 november, 18:00-18:30
Var: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5
Pris: xx kronor

OBS! Det finns bara 36 platser till eventet.

Varmt välkommen