Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
04 december 2023
Winemaker’s dinner på Stadshuskällaren med Jean-Claude Boisset
En vinmakarmiddag vi sent ska glömma blir det när Grégory Patriat från Jean-Claude Boisset i Bourgogne gästar vackra Stadshuskällaren. Vi djupdyker i en av Frankrikes mest aktade vinregioner och avnjuter fantastisk mat signerad kocklandslagets Magnus Santesson i en av Stockholms mest klassiska miljöer. Varmt välkommen!
Grégory Patriat bjuder upp till middag på Stadshuskällaren
Jean-Claude Boisset är en av Bourgognes verkligt framgångsrika négociantfirmor – mycket tack vare autodidakten och vinmakaren Grégory Patriat som tränades upp hos ikoniska Domaine Leroy. På Jean-Claude Boisset förfogar Grégory över ett stort antal lägen och gör många ultrasmå cuvéer med några enstaka fat av varje sort – allting i en husstil som andas elegans, liten fatpåverkan och sjungande frukt. Vad kan vara mer spännande än att avnjuta Boissets viner tillsammans med en meny av högsta klass?
Denna afton sätter vi oss till bords med Grégory under Stadshuskällarens vackra källarvalv och njuter av en specialkomponerad meny med fyra serveringar framtagen av Stadshuskällarens köksmästare, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson – perfekt matchad med familjen Jean-Claude Boissets utsökta Bourgogne-viner. I glasen serverar vi två vita och två röda viner där vi ställer två storslagna årgångar mot varandra; 2018 och 2022. En riktig höjdarkväll vill vi lova!
Vinerna som provas under ledning av Grégory
2022 Bourgogne Chardonnay ”Les Ursulines”
2018 Marsannay Blanc
2022 Bourgogne Pinot Noir ”Les Ursulines”
2018 Gevrey-Chambertin
Meny Stadshuskällaren
Stekt hummer med brynt skaldjurssmör, mandlar och blomkålskräm
Bakad torsk med chorizohollandaise, krispig coppa och broccoli
Anka från Munka Ljungby med rosenkvitten och rotselleri
Rådjur med jordärtskocka och svamp
Pris per biljett: 1195 kronor (4 serveringar och vinpaket)
Boka plats: Du bokar direkt hos Stadshuskällaren genom att välja datumet 31/1 via denna länk. Fullbokad
När: Onsdagen den 31 januari
Tid: 19:00 (baren är öppen före middagen för den som vill starta aftonen lite tidigare)
Var: Stadshuskällaren. Stockholms Stadshus, Hantverkargatan 1, 111 52 Stockholm
Stadshuskällarens avbokningspolicy gäller.
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Grégory Patriat, Stadshuskällaren och Tryffelsvinet!