Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
17 september 2024
Vinmiddag med The Hilt på Restaurang AG
Thibault Jacquet kan mycket väl ha ett av världens mest spännande jobb; inte nog med att han ansvarar för försäljningen av Burgundiska Bonneau du Martray – han har även hand om Screaming Eagle (ett av världens dyraste viner) samt Jonata och The Hilt som båda strösslats med höga poäng. Denna afton kommer Thibault till Restaurang AG för att visa upp utvalda viner från The Hilt tillsammans med men särskilt anpassad meny signerad Restaurang AG. Varmt välkommen!
Träffa Thibault på en av Sveriges bästa restauranger
The Hilt är beläget med direkt utsikt över havet i Santa Rita Hills där havsvindar har en stor påverkan på druvornas växtsäsong. Egendomen kallas Rancho Salsipuedes och här finns en stor variation på altitud och jordmån vilket skapar många intressanta mikroklimat som ger vinmakarteamet många möjligheter att skapa viner med distinkta personligheter. De piskande vindarna och svala maritima klimatet hjälper druvorna att mogna långsamt och behålla sin syra samtidigt som de producerar djupt koncentrerade druvor.
Restaurang AG är grundad av kocken Johan Jureskog och sommelieren Klas Ljungquist och listas varje år som en av Stockholms och Sveriges bästa restauranger: ”Med AG har vi skapat restaurangen vi själva skulle vilja gå till. Ett ställe för alla som tycker om att umgås, ha trevligt och äta förstklassiga råvaror tillagade utan krångel, men med små medel och stor kunskap. Många börjar med att äta sig hungriga på tapas i baren och fortsätter vid bordet med att dela olika förrätter. Sedan är det dags för – just det – en härlig köttbit. ”
Denna afton kommer Thibault Jacquet till Restaurang AG för att – tillsammans med en specialframtagen meny signerad Restaurang AG’s Johan Jureskog och Klas Ljungquist – avnjuta vinerna när de kommer till sin allra största rätt; tillsammans med förstklassig mat!
Provningens viner och meny
Snacks i baren
Champagne från Thiénot
Frikassé på Havskräfta, pilgrimsmussla och piggvar med vittvinssås och spenat
2021 The Hilt Estate Chardonnay
2018 The Hilt Bentrock Chardonnay
2021 The Hilt Bentrock Chardonnay
AG’s hängmörade oxfilé med tryffelpuré, höstsvamp & rödvinssås
2021 The Hilt Estate Pinot Noir
2019 The Hilt Radian Pinot Noir
2021 The Hilt Radian Pinot Noir
Kaffe och pralin
OBS! Meddela dina allergier till AG i samband med din bokning
Pris: 2.500 kronor (meny 900 kronor och vinpaket 1.600 kronor)
Boka plats: Mejla vinevent@restaurangag.se och ange sällskapets storlek och allergier. Få tillgängliga platser – först till kvarn gäller.
När: Tisdagen den 5 november
Tid: Vi möts upp i baren med ett glas champagne från klockan 18.00. Vi slår oss till bords 18:30
Var: Restaurang AG, Kronobergsgatan 37, 112 33 Stockholm
AG’s avbokningsregler gäller – 72 timmar innan middagen. Bokningen måste bekräftas med ett betalkort (information kommer i det vändande bekräftelsemailet när man bokat via vinevent@restaurangag.se)
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Thibault Jacquet, Restaurang AG och Tryffelsvinets team!