11 juni 2024

16 september: Prova årgång 2022 Comte Georges de Vogüé

På Tryffelsvinets årliga provning med Jean-Luc Pepin från Domaine Comte Georges de Vogüé provar vi fantastiska viner från nya årgången 2022 – en årgång som redan nu spås bli en av århundradets bästa i Bourgogne. Ett måste för Bourgogneälskaren!

Exklusiv sittande provning av årgång 2022

Bland Bourgognes mytomspunna producenter tillhör ikonproducenten Domaine Comte Georges de Vogüé toppskiktet med viner från världsberömda Grand Cru-lägen. Traditionsenligt hälsar Jean-Luc Pepin och Tryffelsvinet välkommen till provning av senaste årgången från Domaine Comte Georges de Vogüé.

Vad vet vi än så länge om årgång 2022 i Bourgogne? Efter flera år av problematiska skördar är vinmakare, odlare och konsumenter rungande överens om att årgång 2022 är ett fantastiskt tillskott i områdets portfölj. Odlarna och vinmakarna var glada över att ha fått en årgång med något större skördar än föregående år (som var fantastiska kvalitetsmässigt men förfärliga kvantitetsmässigt). Konsumenterna och journalisterna var överlyckliga över det faktum att de har fått ännu en årgång av högkvalitativt vin – och det faktum att det finns mer av det är inte till vår nackdel. De röda vinerna har beskrivits som djupt färgade, koncentrerade med små fina tanniner och värmen till trots en spänstig och fräsch frukt som sällan rörde sig in i det påtagligt varmfruktiga spektrumet.

2022 från Comte Georges de Vogüé släpps på Systembolaget i September och är utan tvekan bland det största Bourgogne har att erbjuda. Som en av de första i Sverige får du denna kväll möjligheten att prova treav Domaine Comte Georges de Vogües viner från 2022 samt en back vintage-årgång av Grand Crun Bonnes-Mares under ledning av Jean-Luc Pepin.

Provningens viner

FÖRDRINK
NV Brut, Champagne Thiénot

2022 Chambolle-Musigny
2022 Musigny Vieilles Vignes Grand Cru

2022 Bonnes-Mares Grand Cru
2004 Bonnes-Mares Grand Cru 

Pris: 950 kronor
När: Måndagen den 16 september
Tid: 17:30-18:30
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (bottenplan), Stockholm

Vid avbokning senast den 9 september återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Jean-Luc Pepin och Tryffelsvinet!

16 september 2024 17:30-18:30

Pris: 950 kronor

Boka evenemang