30 september 2021

Exklusiv middag med Bonneau du Martray

Under middagen provas Bonneau du Martrays båda Grand Cru-lägen, där det vita vinet provas i inte mindre än tre årgångar. Thibault har även valt att krydda middagen med tre viner från kultvineriet Jonata i Kalifornien. Kvällens specialkomponerade trerätters meny är särskilt framtagen för att passa till kvällens viner i samarbete med Djuret.

Få producenter är så lyckligt lottade att samtliga av egendomens ägor är grand cru-klassade, men det kan Bonneau du Martray som producerar två av Bourgognes mest eftertraktade viner; vita Corton-Charlemagne Grand Cru och röda Corton Grand Cru. Från Karl den Store, via kyrkans munkar och familjen le Bault de la Morinière har Bonneau du Matray de senaste 1200 åren passerat få ägare och har en imponerande repertoar som kan matchas av få andra – det här är verkligen ett av Bourgognes allra största och mest mytomspunna namn. Först 2017 kom domänen att byta ägare på nytt då E. Stanley Kroenke (ägare av Screaming Eagle, The Hilt och Jonata i Kalifornien) klev in som den femte ägaren i historien. Den dagliga driften sköts idag av Thibault Jacquet som denna kväll befinner sig i Sverige för att prova vinerna med oss!

Middagen sker under ledning av Thibault Jacquet från Bonneau du Martray som tillsammans med Tryffelsvinets team bjuder in till denna unika kväll. Eftersom flaskorna är få finns enbart 22 platser tillgängliga så först till kvarn gäller.

Vinerna som serveras under middagen

Aftonen inleds med champagne från Thiénot
2019 Corton-Charlemagne Grand Cru, Bonneau du Martray (9 cl)
2010 Corton-Charlemagne Grand Cru, Bonneau du Martray (9 cl)
1997 Corton-Charlemagne Grand Cru, Bonneau du Martray (9 cl)
2006 Corton Grand Cru, Bonneau du Martray (9 cl)
2016 Todos Jonata (9 cl)
2012 Todos Jonata (9 cl)
2006 La Sangre de Jonata Syrah (9 cl)

När: Torsdagen den 4 november, 19:00-22:00
Var: Restaurang Djuret, Lilla Nygatan 5, 111 28 Stockholm
Pris: 2 995 kronor

Vid eventuella allergier så vänligen meddela gärna i samband med bokning. Vid avbokning senast den 28 oktober återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgifter).

BOKA DINA PLATSER HÄR (FULLBOKAD)!

Varmt välkommen önskar
Thibault Jacquet och Tryffelsvinet