10 augusti 2021

Master class med Wine Table: på djupet i Champagne

Wine Tables Pär Strömberg och Tryffelsvinets Anna Rönngren talar om jordmåner, vinmakningsprocesser, lagring, champagnehistoria, stilar – och en hel massa mer.

Champagne… Bara blotta ordet skapar en förväntansfull njutning i gommen och en längtan efter den där fullkomligt unika smakupplevelsen – lika djup som frisk, lika komplex i stilen som den är enkel att tycka om, lika matvänlig som underbar att njuta på egen hand.

Wine Table är mycket glada att onsdagen den 25 augusti få bjuda in till en unik masterclass där vi dyker rejält på djupet i champagnens fascinerande värld. Provningen leds av Pär Strömberg och vid sin sida den här kvällen har han ingen mindre än sommelieren, föreläsaren och vinstjärnan Anna Rönngren, till vardags content manager på Tryffelsvinets Vinklubb. Tillsammans kommer denna dynamiska duo att testa fyra olika stilar av champagne från champagnehuset Thiénot. Under provningen kommer Anna att guida oss genom jordmåner, vinmakningsprocesser, lagring, champagnehistoria, stilar – och en hel massa mer.

Provningen kommer att pågå under 60 minuter och det går också utmärkt att ställa frågor om både högt och lågt till Anna och Pär under sändningens gång.

När: Onsdag 25 augusti klockan 19.00-20.00
Var: På Wine Tables Facebook och YouTube (  klicka ”kommer” i eventet så får den påminnelse från Facebook när det börjar)

Vill du hänga med i provningen hittar du listan på alla vinerna här nedanför

  1. Thiénot Brut (Nr 77545, 399 kronor)
  2. Thiénot Brut Blanc de Blancs (Nr 71387, 479 kronor)
  3. Thiénot Brut Vintage 2012 (Nr 77930, 499 kronor)
  4. Thiénot Extra Brut La Vigne Aux Gamins Blanc de Blancs 2008 (Nr 80048, 1 399 kronor)

Se inspelningen här!