02 september 2021

Online ”lär dig att prova vin som ett proffs”

På denna provning kommer Tryffelsvinets Anna Rönngren att guida oss genom hur man provar vin som ett proffs och hur man bedömer kvalitet i ett vin.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Tryffelsvinets Anna Rönngren har en lång bakgrund som utbildare inom vin. Hon har arbetat som adjunkt vid restauranghögskolan i Grythyttan där hon undervisade, examinerade och handledde sommelierstudenter men också som gästföreläsare vid Restaurangakademien, Umeå Universitet och Plumpton College i Brighton.

Hur gör egentligen proffsen när de provar vin? Finns det ett ”internationellt vinspråk”? Hur gör man för att bli bättre på att blindprova? Hur lär man sig att identifiera vilken ”stil” ett vin har? Och hur bedömer man egentligen ett vins kvalitet? Denna afton samlar Anna allt hon lärt sig under åren som föreläsare för att dela med sig till vinklubbens medlemmar – helt gratis (kostnaden för vinerna tillkommer).

Vilka viner kommer att provas under föreläsningen?
– 2020 Château Bonnet Blanc (nr. 4151), 95 kronor
– 2020 Simonsig Chardonnay (nr. 2032), 94 kronor
– 2019 Pinot Noir Les Ursulines, Jean-Claude Boisset (nr. 78614), 149 kronor
– 2016 Château Tour Sieujean, 298 kronor

Vinerna ingår i fast sortiment och finnas att köpa i utvalda Systembolagsbutiker. Vinerna går även att beställa vilket bör göras i god tid, senast en vecka innan, för att vara säker på att de hinner fram i tid. Servera vinerna i samma typ av vinglas (vita: 8-10 grader, röda: 16-18 grader).

Hur kommer föreläsningen gå till?
Föreläsningen sänds live via Zoom den 23 september klockan 18:00-20:00. Du registrerar dig enligt instruktioner nedan och klickar in via länken lagom till provningsstart (ha gärna vinerna upphällda när provningen börjar). Under föreläsningen kommer Anna att visa föreläsningsmaterial och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via chatten. Föreläsningen kommer inte att kunna ses i efterhand. Begränsat antal platser finns tillgängliga.

Hur anmäler jag mig?
Följ denna länk.

Du kommer direkt till Zooms eget registreringsformulär där du registrerar dig genom att fylla namn och mejladress. Du behöver inte ha ett särskilt konto på Zoom – du anmäler dig via din mejladress och får provningslänken direkt. Här kan du också välja att lägga till föreläsningen och länken i din kalender på telefonen och välja att få påminnelse innan provningsstart.

”Lär dig prova vin som proffsen”

Vinerna som provas under föreläsningen

2017 Château Tour Sieujean

Bordeaux299 kr