03 maj 2021

Onlineföreläsning: djupdykning i Champagne

Tryffelsvinets Anna Rönngren leder oss, med hjälp av viner från Champagne Thiénot, genom området och vinstilen Champagne.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Tryffelsvinets Anna Rönngren har en lång bakgrund som utbildare inom vin. Hon har arbetat som adjunkt vid restauranghögskolan i Grythyttan där hon undervisade, examinerade och handledde sommelierstudenter men också som gästföreläsare vid Restaurangakademien, Umeå Universitet och Plumpton College i Brighton. Det ämne hon föreläst mest om är mousserande vin och denna afton samlar hon allt hon lärt sig under åren som föreläsare för att dela med sig till vinklubbens medlemmar – helt gratis (kostnaden för vinerna tillkommer).

Vilka viner kommer att provas under föreläsningen?
NV Thiénot Brut, à 389 kronor
NV Thiénot Blanc de Blancs, à 479 kronor
2012 Thiénot Brut Vintage, à 499 kronor
2008 Cuvée Alain Thiénot Millésimé, à 799 kronor

Vinerna finns i beställningssortimentet och bör beställas i god tid, senast en vecka innan, för att vara säker på att de hinner fram i tid. Servera vinerna i samma typ av vinglas (gärna ett vitvinsglas) vid 8-10 grader.

Hur kommer föreläsningen gå till?
Föreläsningen sänds live via Zoom den 5 maj klockan 18:00-20:00. Du registrerar dig enligt instruktioner nedan och klickar in via länken lagom till provningsstart (vinerna behöver inte vara upphällda när föreläsningen börjar). Under föreläsningen kommer Anna att visa föreläsningsmaterial och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via chatten. Föreläsningen kommer inte att kunna ses i efterhand. 100 platser finns tillgängliga.

Hur anmäler jag mig?
Länken fungerar ej längre

Du kommer direkt till Zooms eget registreringsformulär där du registrerar dig genom att fylla namn och mejladress. Du behöver inte ha ett särskilt konto på Zoom – du anmäler dig via din mejladress och får provningslänken direkt. Här kan du också välja att lägga till föreläsningen och länken i din kalender på telefonen och välja att få påminnelse innan provningsstart.