Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2022 Sancerre Les Chasseignes, Domaine Claude Riffault
nr 92947012022 Sancerre Les Chasseignes görs på varsamt selekterade druvor som vinifierades med druvornas inneboende jäst och lagrade på franska ekfat under totalt 14 månader. The Wine Advocate: 95 poäng
Pris 429 kr
Kropp
Sötma
Syra
Beskrivning
Producent
Domaine Claude Riffault
Ursprung
Sancerre AOC
Druvor
100% sauvignon blanc
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
En mycket komplex doft med aromatiska toner av våt sten, flintsten, tropisk frukt och citron. Monoparcelle 538 är ett elegant vin med en intensiv men välbalanserad syra, en rund kropp och mycket lång eftersmak. En stor upplevelse att njuta av idag eller att lagra inför framtiden!
Passar till
Ett elegant vin som passar utmärkt till fisk med vitvinssås, gärna med lite extra syra i, citronmarinerad kyckling eller sparris. Vi rekommenderar en frisk sallad med citrusbaserad dressing med smulad getost.
Lagringspotential
Från nu till 2032
Mer information
Nyfiken på att läsa mer om årgången? Se vår årgångsguide här!
Om produkten
Stéphane Riffault är Sancerres starkast lysande stjärna. Han producerar nyanserade och texturerade viner med en närmast sömlös finess och en sällan skådad elektrisk nerv. Det här är viner att älska och dom är helt i stil med Sancerres stora stjärnor François och Pascal Cotat och Didier Dagueneau. Domaine Claude Riffault drivs idag av Stéphane Riffault, som är femte generationens vinmakare. Han klev in i familjeföretaget år 2001 och tog över nycklarna till källardörren helt år 2015. Stéphane har sedan hans intåg tagit stora steg för att förfina och förbättra gårdens arbete. År 2008 implementerade han handskörd och årgång 2013 togs första stegen till ekologisk certifiering (som erhölls 2016) – något som sedermera kom att leda till biodynamisk konvertering två år senare.
Ödmjuke Stéphane Riffault förstod tidigt att han satt på guld. Sancerreviner hade under lång tid gjort sig kända för skapa friska, fräscha och relativt enkla viner, men Stéphane ville flytta gränserna för vad appellationen klarade av; han ville visa upp att Sancerre har bland de bästa jordmånerna i hela Frankrike med potential att skapa viner av yttersta finess, komplexitet och lagringsduglighet. Låter förresten namnet Riffault bekant? Stéphanes bror Benoît har gjort samma avtryck i Bourgogne som vinmakare på närmast legendariska Etienne Sauzet. Kopplingen till Bourgogne (där båda bröderna studerat och där Benoît stannade kvar) är uppenbar och tydlig i Stéphanes viner, utan att för en sekund vara en Bourgognekopia – det han gör är helt unikt. Istället har Stéphane på egen hand lyckats återuppfinna Sancerre i en tappning som är så enastående fjällbäcksren att vi helt enkelt saknar ord för att beskriva det – det måste upplevas.
Nyfiken på att läsa mer om årgången? Se vår årgångsguide här!
2022 Sancerre Les Chasseignes görs på varsamt selekterade druvor som vinifierades med druvornas inneboende jäst och lagrade på franska ekfat under totalt 14 månader.
Vinexperternas omdömen
Wine Advocate: 95 poäng ”Exhibiting a delicate, subtle bouquet of oak reduction, white orchard fruits and flowers, the 2022 Sancerre Les Chasseignes possesses a medium to full-bodied, satiny and deep palate with a seamless texture, a fleshy core of fruit and a long, saline, ethereal finish. Matured for 14 months in barrels, this Sancerre, crafted from vines planted on chalky soils at the top of hillsides facing northeast, is simply stunning.”